LOVEBYELLIS

EBAY GUIDE

SKAPA KONTO

1. Gå in på Ebay.se (Jag går dock in genom Ebay.com men det är olika) och klicka på ”Registrera dig”. Där så, precis som när du skapar vilket konto som helst, så fyller du i alla dina uppgifter. Tillsist godkänner du avtalsvillkoren. Sedan, genom att trycka på aktiveringsknappen som finns i ett mail du kommer få, så loggas du in automatiskt genom att trycka på den.

2. För att kunna betala på Ebay så är det säkrast att använda dig av PayPal. Jag skapade ett konto där redan första köpet jag gjorde, det kändes säkrast då man aldrig riktigt vet. Om du redan har ett Paypal-konto det kan du hoppa direkt till nästa steg! För att skapa ett Pay-Pal konto trycker du på ”Mitt Ebay” uppe i högra hörnet och sedan på ”Pay-Pal” under ”Genvägar”. Då kommer ett nytt fönster upp och du trycker på ”Registrera dig nu” och sedan på ”Skapa Konto”. Fyll i alla uppgifter som i steget innan och tryck på ”Godkänn och skapa konto”.

3. Det du ska göra nu är att koppla ditt Pay-Pal konto till ditt Ebay konto så att det går smidigt varje gång du ska handla. Du går tillbaka till ”Mitt Ebay” och sedan ”Mitt Konto” och ”Link my PayPal Account” som står lite längre ner på sidan. Då kommer det upp en sida där du loggar in på ditt PayPal-konto med din mailadress och ditt lösenord och efter det trycker du på ”Return to Ebay”. Nu är du redo att handla och jag kan lova dig att det är supersmidigt. Nästan farligt enkelt!

ATT HANDLA

1. När det kommer till att hitta bra fynd så kommer ni märka snabbt att det finns väldigt mycket skit så man får söka på specifika saker när man letar. Så som jag brukar söka för att hitta varor jag vill ha är exempelvis för ett iphoneskal som är mönstrad med ormskin skriver jag: Iphone 5 case, snakeskin. Typ, att man delar upp sökning med lite detaljer hur man vill att produkten ska se ut. 

2. Det finns två olika sätt att handla. Vissa produkter budar man på (aldrig gjort det) och andra har ett fast pris. De med fast pris är markerade med ”Buy it now” och är bara att klicka sig in på och följa instruktionerna för att köpa. Superenkelt, precis som att handla på vilken hemsida som helst!  De med bud klickar man på produkten, skriver in sitt bud i den tomma rutan och sedan ”Place bid” och sedan på ”Godkänn”. Om du vinner är du bunden till att betala varan för de pris du precis budat.  Efter detta har du även möjlighet att sätta ett ”Maxbud” så att även om du blir överbjuden på ditt riktiga bud så bjuder du automatiskt. Alla annonser har en deadline och du kan följa dem under ”Mitt Ebay” där du ser om du har det högsta budet eller inte och hur lång tid det är kvar. Om du vinner en produkt går du in under ”Mitt Ebay” och betalar för produkten så att den kan skickas ut. Du betalar genom att logga in på ditt PayPal-konto, men det är bara att följa instuktionerna.

3. När det kommer till frakt så är det ibland fraktfritt och ibland en avgift. Det ser du precis till höger om bilderna i annonsen. Under priset står oftast även mellan vilka datum varan kommer att levereras. Om det inte står det tar det 5- 30 dagar! Ja för mig har det faktiskt bara tagit 5 dagar för att ha fått varan, händer väldigt sällan men vissa säljare är riktigt snabba på leveransen!

4. Innan du bestämmer dig för att beställa hem den vara du kikat på, kolla alltid på säljarens omdöme. Det ser du längst bort till höger. Du ser säljarens namn, samt hur många procent positiv feedback den har. Du kan även trycka på säljarens namn för att se folks omdömen och om de lämnat några kommentarer. Där kan du också se säljarens alla annonser på varor de säljer!

TULL

Det är många som är oroliga för tull eller andra avgifter. Jag har inte så mycket erfarenhet inom detta. Har endast behövt betala tull en gång under de två åren jag handlat, och det har ändå blivit rätt mycket köp ska jag säga er! Jag har aldrig handlat över 300 kronor. Tull handlar väl mest om hur mycket man betalar för en vara. Aldrig velat handla något för över den summan. Den gången jag fick betala tull var när jag köpte tre par skor, inte så konstigt att jag fick det och dessutom betalade jag bara cirka 100 kronor så det var inte alls farligt! Fick betala det i kassan på COOP när jag hämtade ut det så det var inte alls farligt, fick ett brev hem att tull behövdes betalas när jag hämtade ut paketet. Det var den som var själva "aviseringen". Så om ni köper något för så lågt pris som jag gör, något av det jag tipsar om och inte massor av varor från en och samma säljare ska det inte vara några problem alls!

MINA TIPS

1. Många saker som du kommer hitta finns hos flera säljare men för olika priset. Så om du hittar ett skal eller väska som du gillar, kopiera namnet på annonsen och klistra in i sökrutan högst upp. Då kommer du få upp ett gäng annonser, välj då den med säljaren med bäst positiv feedback samt bäst pris. Oftast finns de även produkter på både bud och fast pris. Jag har ingen erfarenhet av bud då jag tycker det är mer bekvämt och säkert med ett fast pris, och man kan köpa det direkt. 

2. Jag älskar att det oftast är "Free shipping", det är ju underbart då man oftast får betala höga kostnader när man beställer utomlands. Annonser med gratis frakt köper jag oftast från, men ibland kan frakten ligga på exempelvis 6 kronor och det är ju ingenting heller. Man får plussa ihop priset för varan samt fraktkostnaden och se om produkten man är ute  efter är värd pengen.

 

Lycka till nu! Hoppas ni hittar massor av fint, har ni frågor är det självklart bara att ställa dem precis när ni vill. Kram!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas